Kuchnia 安i徠eczna 2009
poniedzia貫k, 05 pa寮ziernika 2009

B璠zie kr鏒ko. B璠 gruszki i b璠zie czekolada. Czy trzeba czego wi璚ej?


Gruszkowa tarta czekoladowa Ani


Sk豉dniki na kruche ciasto:

300 g m彗i pszennej
200 g mas豉
100 g cukru pudru
1 jajko


Sk豉dniki na farsz:

150 g startej czekolady deserowej
4 gruszki
125 ml 鄉ietany krem闚ki
2 jajka
3 造磬i sto這we cukru
troch soku z cytryny

Zagnie嗆 szybko m彗 z mas貫m, doda cukier puder i jajko. Wy這篡 nim form o 鈔ednicy 25 cm i podpiekam 15 minut w temperaturze 200ºC.

W czasie, gdy ciasto si podpieka, obra gruszki, przeci望 je na p馧 i usun望 gniazda nasienne. Naci望 wzd逝 na cienkie plasterki i skropi sokiem z cytryny, by nie sczernia造. 妃ietan wymiesza mikserem z jajkami.

Na podpieczony sp鏚 wysypa tart czekolad, a na niej u這篡 po堯wki gruszek. Jajeczno-鄉ietanow mas wyla dooko豉 gruszek, uwa瘸j帷, by nie zala od g鏎y owoc闚. Wystaj帷e wierzcho趾i gruszek posypa br您owym cukrem.

Piec przez kolejne 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Smacznego ;)!


23:03, olalala77
Link Komentarze (22) »